Micki Lekehåndbok – inspirerer til mer lek!

For andre året på rad har «Mick Leksaker» i samarbeid med «Foreldre & Barn» skapt Lekehåndboken. Dette er en håndbok for foreldre hvor man blant annet kan lese om leker for fantasien, leker for rollespill samt få tips til leker for barn i forskjellige aldre. Vi har møtt Kristin Stafström, markedssjef hos «Micki Leksaker», og fått høre litt om bakgrunnen for håndboken. 

 

”Alle barn har rett til å leke”

 

Micki har massevis av herlige leker som lokker barna våre til lek, læring, stimulans og utvikling. Alle lekene holder høy kvalitet og lages av returmaterialer 💚. La barna dine være kreative med byggeklosser, gåvogner eller puslespill! 

Kollage_Micki_Leksaker_780X500.jpg1. Gåvogn 2. Micki byggestaver 3. Alfabetsklossar 4. Puttekasse 5. Bankebrett

 

”Akkurat nå skapes barndomsminner”

 

Hvem er du og hvilken rolle har du hos Micki Leksaker? 
Jeg heter Kristin Stafström og er markedssjef hos ”Micki leksaker”. Sammen med redaksjonen på ”Barn & Foreldre” har jeg og mitt team på ”Micki Leksaker” arbeidet frem Lekehåndboken. 

Hva er Lekehåndboken for noe egentlig? 
Det er en folder hvor ”Foreldre & Barn” sin barnepsykolog Malin Bergström forteller om ditt barns utvikling. ”Foreldre & Barn”-redaksjonen forteller om leker for de minste, barnas favorittleker, leker for fantasien, leketips og leker for rollespill. Vi forteller også om vårt samarbeid med Childhood samt at alle barn har rett til å leke. 

Hvilken målgruppe har boken?
Foreldre og besteforeldre.

Hvordan kom dere på idéen om å skape en Lekehåndbok? 

Det er viktig å forstå hvorfor leken er så viktig for barnas utvikling, og i Lekehåndboken hjelper ”Foreldre & Barn” oss med å belyse viktigheten av å ta barnas lek på alvor. En barndom går så fort. Det er en så liten del av et menneskes liv, men den er uhørt viktig! Disse få årene preger resten av livet. ”Akkurat nå skapes barndomsminner”, pleier jeg å tenke når jeg ser barn leke. Tenk om alle barn fikk en stimulerende og lykkelig barndom.  
Hvilken del av Lekehåndboken er din favoritt? 
Side 4, ”Leken er en måte å bli til som menneske”. Ordene er fra barnepsykologen Malin Bergström, som forteller om viktigheten av barns lek. 
Side 12 er også en favoritt. Der presenterer vi nyheten vår, Lundy Creative. La fantasien få spillerom i et dukkehus designet for alle med lekelyst. Dukkehuset kan lekes med fra to sider ettersom alle bakvegger kan tas vekk. Veggene i underetasjen er vendbare med forskjellige tapeter. Med klistremerker kan barnet endre og dekorere huset på både innsiden og utsiden. Med batteridrevne lamper får huset en koselig belysning. Dukkehuset Creative er designet av proffen Kreative Karin.
Når gis boken ut og hvordan får man tak i den? 
Den følger med ”Foreldre & Barn”-utgaven som kom 2/10.  
Man kan også lese den online her 👈. I tillegg kan man maile adressen sin til info@micki.se og merke mailen ”Lekehåndboken”, så sender Micki et eksemplar i posten. 

trends_mall_i-bloggen_NO_780X500.jpg

”Leken er en måte å bli til som menneske”