Derfor skal du bære barnet ditt!

Bæresjal – skal man eller skal man ikke bruke det? Dette er det mange tanker og meninger om. Derfor tenkte vi å oppklare litt og ta for oss hva fordelene faktisk er ved å bære babyen i et bæresjal!

 

babylonia_ibloggen2.jpeg

 

Hud mot hud

Når en baby blir født omveltes hele hens verden. Tenk å ha ligget ni måneder i varme og trygge omgivelser, i konstant bevegelse og trygg kontakt med moren sin, for så bli kastet ut i en helt ny verden full av nye og fremmedartede inntrykk. Det er en stor og voldsom forandring, og nettopp derfor er babyens kontakt med foreldrene svært viktig i de første månedene av livet. Hud mot hud-kontakt tilfredsstiller dette behovet og skaper trygghet på vei inn i alt det nye. 

 

Varme, lukt og lyd

Fysisk varme, en stemme de kjenner igjen, kjente og beroligende hjerteslag og lukten av foreldrene skaper trygghet for de små. Om de plutselig skulle komme til å føle seg utrygge kan de titte opp og få øyekontakt med dere. 

 

Psykososial utvikling 

I et bæresjal kan også de aller minste delta i de daglige aktivitetene og hele tiden observere og høre hva som skjer. Når det blir for mye rundt omkring kan de enkelt lukke øynene og sovne mot et varmt og kjent bryst. Denne nærheten og muligheten til å delta er gunstig for den psykososiale utviklingen. Forskning viser til og med at barn som bæres daglig skriker mindre.

 

Selvbilde og selvfølelse

Dessverre tror mange at for mye bæring kan føre til at barna blir bortskjemte eller avhengige av det – men det er tvert om! I bæresjalet kan barna oppdage verden fra et trygt og sikkert sted, siden dere alltid er nær! Denne trygghetsfølelsen utvikler positivt selvbilde og selvfølelse. 

 

Nærhet til begge foreldrene 

I de første månedene av babyens liv er det ofte ikke like enkelt for den nybakte faren å utvikle nære bånd til barnet som det er for moren. Et bæresjal hjelper fedrene så de også kan skape et nært forhold til de små allerede fra dag en. 

 

"Det beste er jo å bære barnet sitt"

… sier Hugo Lagercrantz, professor i barnemedisin ved Astrid Lindgrens barnesykehus til svenske alltombarn.se. ”Små barn er ikke egentlig interessert i å se på utsikten på gåturen. De vil heller se et ansikt og snakke." 

 

En ting folk er urolige for med hensyn til bæresjal er at barna ikke sitter trygt. Men om dere knyter sjalet riktig sitter de små utrolig sikkert og kan rett og slett ikke falle ut. Før dere tar bæresjalet i bruk kan dere øve på dette – med en dukke, f.eks – til dere føler dere helt sikre og trygge på at dere gjør det riktig. Det er massevis av videoer på Youtube også. Her nedenfor kan dere se en av dem:  


Babylonia har massevis av bæresjal i forskjellige farger. Babylonias bæresjal Tricot-Slen er allsidig, lunt og godt og laget av 100 % resirkulerte PET-flasker. Bæresjalet er lett å vedlikeholde og vaske, tørker raskt og er langt og elastisk. Om du vil bade med barnet ditt fungerer Babylonia perfekt til dette også, og sjalet fungerer fint til amming 😊 Dessuten kan du løfte barnet ditt ut av og inn i sjalet uten å måtte ta det av deg! 

babylonia_ibloggen.jpgBabylonia
 

 

Kilder: 

https://www.babynord.se/category/babylonia-carriers

babywearinginternational.org/what-is-babywearing/