6 leketips til høsten!

Høsten er over oss og med den kommer sesongens mange leker og aktiviteter, da særlig utendørs. Mange av oss foreldre husker nok selv hvor spennende det var å leke ute i høstmørket, for ikke å nevne i snøen når den kom – det var som en helt annen verden i forhold til sommeren. Nedenfor kan dere lese noen fine tips til enkle men morsomme aktiviteter barna og foreldrene kan gjøre sammen i det mørke halvåret – som ikke koster skjorta!

 

 1. Finn en ny lekeplass
  Det er massevis av lekeplasser, både store og små. Men hva med å oppsøke en annen lekeplass enn den som ligger helt i nærheten? Kanskje en dere aldri har vært på før? Av og til kreves det ikke mer for å gjøre leken ekstra spennende og morsom!

 

 1. Gå på skattejakt
  Dette er en spennende. Ha en skattejakt i skogen, i hagen eller på lekeplassen. Gjem en skatt og plasser ut hint og spor. Skatten kan være hva som helst – det viktigste er jo leken! Vanskelighetsgraden kan selvsagt tilpasses barnets alder. 🙊

 

 1. Begi dere ut på jakt etter høstløv
  Det vakreste (og morsomste) på høsten er jo alle løvbladene. Så kom dere ut i skogen og plukk ut de fineste og morsomste løvene dere kan finne, ta dem med hjem og skap lekre kunstverk. En løvkrone, en løvbukett, eller lim bladene på en glasskrukke og få en fin lykt – eller teip dem fast på papir og få fine bilder. Mulighetene er uendelige her!  

 

 1. Gå på skøyter
  Skøyter og ishockey er så klart ypperlig på vinteren, men også på høsten kan man holde på. Det er bare å dra til en ishall og sette i gang med piruetter og taklinger. Men husk matpakke da!

 

 1. Lær noe nytt
  En positiv ting med den digitale verdenen vi lever i er at man har kvikk og enkel tilgang til tips og inspirasjon. Youtube og Google er fulle av tips til morsomme ting dere kan finne på sammen med barna der hjemme! Lær en ny lek, eller let opp en ny hobbyaktivitet!

 

 1. Høstmarkeder
  Her kan dere tusle rundt blant massevis av herlige og morsomme greier. Det er noe å titte på overalt! En pause med vafler og kakao hører også med, så klart 😉 ☕

 

 

 

1. Sparkesykkel, Stiga 2. Vinterdress Black, Reima / Vintersett Blue, Reima 3. Boot Ocean/Navy, Crocs 4. Inlines, Stiga 5. Balansesykkel, Stiga

1. Sparkesykkel, Stiga 2. Vinterdress Black, Reima / Vintersett Blue, Reima 3. Boot Ocean/Navy, Crocs 4. Inlines, Stiga 5. Balansesykkel, Stiga

 

 

En viktig ting å huske på når man skal leke og holde på i høst- og vintersesongen er imidlertid gode klær. Så gå til anskaffelse av skikkelige sko og varmt og slitesterkt yttertøy. Slik kan ingenting stoppe dere fra å la utendørsleken fortsette uansett vær!

 

 

 

Kilder

https://www.expressen.se/allt-om-resor/stora-hostlovsguiden---bade-billigt-och-buskul/

https://loppi.se/6-gratis-aktiviteter-gora-med-barn-pa-hostlovet/