Anmeldelse av Doona – fra babybilstol til vogn

Ok, alle blivende mammaer og pappaer – jeg har noe dere ha. Noe jeg er ganske irritert på meg selv over at jeg ikke hadde med Elise og Julia da de var små. Noe som jeg kommer til å tipse alle om i all fremtid.
La meg få presentere: Doona+

doona_goteborgsmamman.jpgdoona_goteborgsmamman2.jpg

Hva er Doona+?

Doona+ er en vogn – og en babybilstol i ett og samme produkt. Nå må man kanskje tenke litt – for hvordan ser et slikt produkt ut, egentlig? Tenk dere en vanlig babybilstol som løftes ut av bilen, men med et enkelt knappetrykk så glir hjulene ut fra undersiden og lander på bakken. Vips – vi har en vogn, dere!
Doona+ ble vinner i kategorien Barn på vei 2016* og nå skal jeg vise dere hvorfor.

doona_goteborgsmamman3.jpg

Hva skiller Doona+ fra andre vogner og babybilstoler?

Firmaet bak denne idéen heter Simple Parenting, og de har inntil nå fokusert på å hjelpe andre å produsere vogner. Nå kommer de altså med sitt eget produkt. Og det finnes ingen lignende produkter på markedet i dag.

Donna+ er laget fra idéen om at du som forelder skal slippe å bære på en tung babybilstol, og få mer plass til nødvendige ting i bagasjen.
For å nevne et par egenskaper hos Doonan:

 • Den er ergonimisk
 • Ikke tyngre enn en vanlig babybilstol
 • Har hodestøtte som forsterker sidekollisjonsbeskyttelsen
 • Har et innlegg til de aller minste
 • Tåler vekt opp til 13 kg
 • Har 5-punktsbelte
 • Det er fukt- og varmeregulerende
 • Kan monteres med eller uten ISOfix i bilen
 • Det er testet og sertifisert ECE R 44, EN 1888, EN 12790
 • Lett å manøvrere
 • God plass til å trille selv på trange steder

Og siden det miljøvennlige tekstilet er basert på bambusfiber så blir vognen til og med antibakteriell og hypoallergen. Så bra!

doona_goteborgsmamman4.jpgdoona_goteborgsmamman5.jpg

Tilbehør

Følgende tilbehør kan kjøpes til vognen:

Jeg skal være helt ærlig  – når jeg skulle få denne vognen til anmeldelse så trakk jeg litt på skuldrene og tenkte: ”hvor bra kan den egentlig være?”. Når Hanna senere satte i gang og demonstrerte hver eneste funksjon som dette produktet har så ble jeg sittende å måte. Jeg visste liksom ikke hva jeg skulle si, annet enn ”oj, så bra!” eller ”hvorfor har man ikke tenkt på dette før?” – og det hadde jeg allerede sagt et par-ti ganger.

doona_goteborgsmamman6.jpg

For- og bakdeler

Finnes det noen bakdeler da? La oss gå igjennom litt pluss- minussider rent brukervennlig:

+ Fantastisk å få slippe å bytte over til annen vogn
+ Praktisk
+ Pen rent estetisk
+ Gode funksjoner
+ Tilbehøret er enkelt å bruke
+ ISOfix-basen monteres med et klikk
+ Innlegg til baby som enkelt kan tas ut når barnet vokser
+ Med håndtaket på laveste høyde kan til og med Elise trille den, haha!

– Både jeg og Fredrick er lange, noe som gjør at liggedelen blir litt lav. På den andre siden så er det absolutt ingen feil på håndtakets lengde så det påvirker egentlig ingenting.
– Fordi at babyer ikke skal sitte i babybilstol for lenge så blir man kanskje litt begrenset av dette.

doona_goteborgsmamman7.jpgdoona_goteborgsmamman8.jpg

Oppsummering

Doona skal ikke være en erstatter for din vanlige barnevogn, men den skal gjøre det lettere for deg når du vanligvis bruker babybilstol.
Det er så deilig å bare kunne legge babyen  i Doona+, dra til butikken, løfte ut, felle ut hjulene, og gå inn for å handle. Jeg kan ikke beskrive den følelsen!
Er det noe jeg skulle tipset alle blivende foreldre om, så er det denne vognen. Den er rett og slett best!

<iframe width="780" height="535" src="https://www.youtube.com/embed/4gWYrC7qCuA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

”Doona+ er den utrolig vellykkede sammensetningen av to veletablerte produkter – barnevognen og babybilstolen. Med Doona+ trenger du aldri mer å bære babybilstolen, nå kan den trilles! Men Doona+ stopper ikke der, den er også testet og godkjent for å brukes som babysitter og om bord på fly. Dette er hybriden som er konstruert for å gjøre livet lettere for den aktive familien. Doona+ gjør at familiens nyeste tilskudd kan bli med på alle ærender, og slipper å flyttes imellom babybilstol og vogn for korte ærender som en tur til matbutikken, eller ved henting av større søsken.”
/Juryens uttalelse da
Doona vant pris for Barn På Vei 2016*

*”Barn På Vei” er en oversettelse av ”Barn på väg”, en kategori i konkurransen om årets beste babyprodukter, som avholdes av den svenske bransjeorganisasjon, Lek- och Babybranschen.


Kort om anmelderen:

Malin Stensson er bosatt i Sveriges neste største by, Gøteborg. Hun driver bloggen goteborgsmamman.se, som handler om hennes liv med familien, som består av hennes forlovede, Fredrick, og barna Elise (2,5 år), Julia (1,5 år) og Emilia (2 måneder).