Barnevogner til travle storbyforeldre - Tre tips

Barnevogn i byen, hva bør man tenke på? Her er tre viktige ting å ha i bakhodet når du skal kjøpe en vogn som tross alt skal brukes i et trangt og travelt miljø.

1. Vær oppmerksom på hjulene. 

Det er flere ulike typer hjul til barnevogner. Noen barnevogner har store hjul, andre små; noen barnevogner har fire hjul, andre tre. Og hva materialet angår, ja så har man både lufthjul og andre harde typer uten luft, for ikke å glemme faste hjul versus fullt roterbare swivelhjul. Som sagt: Det er flere ulike typer hjul til barnevogner! 

Den optimale byvognen bør dog ha fullt roterbare framhjul så den blir enkel å manøvrere i de trange og folkestinne omgivelsene. Om man i tillegg har en barnevogn med fire hjul er det selvsagt gunstig med tanke på stabiliteten for både deg selv som forelder og for barnet ditt.

En vogn som har alle disse egenskapene er Silver Cross sin duovogn, Pioneer.  I og med at vognen har både sittedel og liggedel kan man dessuten bruke den allerede fra barnet er nyfødt og frem til hen er cirka 4-5 år, hvilket betyr lengre brukstid og penger spart! Den romslige varekurven er også utmerket når man handler eller må ha med seg barnemat, stellevesker og hva det måtte være. 
 

vagn 1.jpg

2. Vendbart sete

Å kunne vende barnet i vognen er gunstig når du triller i et bymiljø. På den måten får den lille en finfin mulighet til å gjøre seg kjent med sine omgivelser, og samtidig, når det blir litt mye, kan man bare snu setet tilbake så hen kan se på noe kjent og trygt isteden, nemlig deg! En annen fin duovogn som har alle egenskaper som er nevnt i denne artikkelen, er Surf 2-vognen fra Silver Cross. Med denne hendige vognen kommer man seg enkelt frem overalt: på trange fortauer, fulle busser og heiser!  
 

bild 2.jpg

bild 3.jpg

3. Mål

Undersøk nøye målene på vognen, både i oppslått og sammenklappet tilstand. Vil den få plass i bagasjerommet på bilen? I en trang heis? 

Når det er sagt er det jo ikke bare størrelsen det kommer an på. Man må jo finne en vogn som faktisk matcher ens behov, ikke kun en liten en for sakens skyld. Har du for eksempel tvillinger eller søsken i nær alder, ja da bør du ha en søskenvogn. Et fint eksemplar i denne kategorien er Silver Cross Wave, en solid men også hendig og enkel søskenvogn som passer finfint i byen. 

bild 4.jpg