Vi har møtt Amanda Schulman

Vi har møtt Amanda Schulman – svensk forfatter, TV-produsent, entreprenør og nå også trebarnsmamma – og tatt en prat om kjærlighet og forberedelsene til den nyfødte Loui’s ankomst. 

Alder: 37
Familie: Gift med Alex Schulman, 41. Sammen har de døtrene Charlie, 7, Frances, 4, og nå den nyfødte sønnen Loui. 
Karriere: Amanda er entreprenør og har drevet mange fremgansrike prosjekter, flere av dem sammen med storesøsteren Hannah Widell. Sammen driver søstrene en av Sveriges største podcaster, Fredagspodden, med cirka en halv million lyttinger hver uke. Den nyeste satsingen er konseptbutikken Daisy Grace som ligger i Sturegallerian i Stockholm. 

❤❤❤

Amanda, en ting som slår meg med deg og partneren din, Alex, er at dere virker så søte og romantiske! Og tilbringer mye tid sammen? Hvor finner dere den tiden? 

Vi prøver å prioriteren den, selv om det er vanskelig iblant. Vi ble jo gravide akkurat når vi møttes, så vi har ingen tid bak oss da vi ikke var gravide eller hadde barn. Så vi bestemte oss fra begynnelsen for at vi skulle ha barnevakt en gang i uken, og det har vi holdt fast ved så godt det går. Og så gjelder det jo å finne tid hjemme også. Som å drikke vin med levende lys når barna sover, for eksempel.
 
Hvordan ser teamet deres ut hjemme? 

Alex er flinkest til å rydde og jeg er skikkelig dårlig. Så han rydder, ganske enkelt. Og så bytter vi på å lage mat. Vi har krevende jobber begge to, men vi har ingen sjefer, noe som gjør at vi kan være ganske fleksible med tider og jobbe hjemmefra. Det var en av grunnene til at jeg og søsteren min sa opp og startet for oss selv. For å kunne få så mange barn vi ville og fortsatt ha en morsom jobb. Jeg vet ikke hvor mange møter vi har ammet oss gjennom. Men som med alt annet så handler det om balansen. Å få inn alle deler i livet, barna, jobben, vennene, alt det praktiske og så litt romantikk i tillegg. Det er ikke enkelt, men det er noe å strebe etter uansett, for når  man har alt det der så har man det jo bra! 
 
Før vi forlater Alex… jeg må bare spørre. Denne mannen serverer deg frokost på sengen HVER lørdag og søndag. Er det noe du har forhandlet deg frem til? Eller hvordan får man til dette liksom? 

Ha ha, jeg tror ganske enkelt det er en kombinasjon av at han faktisk er verdens snilleste og mest omtenksomme mann og at han vet hvor mye jeg setter pris på det. 
 
Nå har du jo akkurat blitt mamma for tredje gangen. Hva er det aller beste med å være mamma synes du? 

Det gir meg en mening med livet. Familien min betyr alt for meg. Det er også så kult å være mamma. Å ha født en masse barn som jeg nå tar vare på og får lov til å være sammen med hele tiden. 
 
Hva er det minst deilige da? 

Ansvaret. Nå som trebarnsmor kan jeg av og til bli helt svimmel når jeg innser at jeg har ansvaret for disse tre. Helsen deres, lykke og alt annet. Man vil jo gi hvert barn alt man kan, men det er jo ikke alltid tiden strekker til. Og tre barn i tre ulike aldre krever forskjellige ting, noe som heller ikke er så lett alltid. Nå for eksempel, når jeg har en baby som krever hundre prosent av meg får jeg dårlig samvittighet overfor de andre barna. Da må jeg minne meg selv på at det bare kommer til å være som dette en kort stund. Men jeg tror generelt at å være forelder innebærer at man alltid har en liten dose med dårlig samvittighet. Men om man aksepterer at det er slik det er blir det kanskje lettere å håndtere, tenker jeg.  
 
Hva følte du når Loui kom nå? Om du sammenligner med hvordan det var å bli førstebarnsmamma? 

Det er helt klart ikke samme sjokk som første gangen. Det var herlig å føle seg litt rutinert. Og så var det jo mindre tid til å hente seg siden det var to andre barn hjemme som også krevde sitt. Livet stoppet ikke, men rullet bare videre.  
 Vi vet at du har forberedt deg megamye siden du så å si tømte lageret vårt for et par måneder siden! Hvordan tenkte du når du forberedte deg? Hva var must-haves for deg? 

Ettersom dette er mitt siste barn ville jeg virkelig gjør det fint og kjøpe alt man trenger og litt til. For første gang hjemme hos oss har vi nå det perfekte barnerommet med alt i. Men også herlig å skaffe alle de tingene som faktisk gjør det lettere å ha en baby. 

Jeg elsker stellebordet mitt og begge nestene. Et babynest og et Cocoonababy®. De flyttes rundt overalt i leiligheten vår og gjør at han kan være med meg i hvert rom. Dessuten skal det bli kjempemorsomt å prøve 4moms-vippestolen som beveger seg. Han skal bare bli noen uker større. Og så må jeg slå et slag for halvmånesengen han sover i som også er en reiseseng og kan flyttes enkelt rundt. Den blir med når vi drar til Gotland i helgene. 

❤❤❤

Her kan dere se flere av Amandas favoritter!

Barnerommet 

Rummetkollage Amanda.jpeg

1. Alice & Fox taklampe 2. Talking Tables Honeycombs 3. Melissa & Doug sjiraff 
4. Minitude Lightbox 5. Alice & Fox gulvteppe 6. Brio Dachs draleke 
7. Mr Maria nattlampe 8. Frank & Poppy putetrekk 9. Bloomingville lekekasse
 

 

Baby

Babykollage Amanda.jpeg
 1. Alice & Fox teppe 2. Teddykompaniet sutteklut 3. Babybilstol 4. MamaRoo vippestol
5. Petite Chérie stelleveske 6. Tiny Treasure Klessett 7. Petite Chérie Heritage duovogn