MamaTummy Day – en viktig dag for kvinnehelsen!

Dette er et gjesteinnlegg av Katarina Woxnerud, grunnleggeren av MamaTummy Day som er i fokus hvert år den 25 april.

MamaTummy Day er en dag som fokuserer på de problemene kvinner kan drabbes av under graviditet og fødsel. De problemene vi prater om er for eksempel delte magemuskler, inkontinens, framfall som kan gi plager med urinlekkasje, vondt i magen og ryggen samt vanskeligheter med å fungere i hverdagen. Disse utfordringene normaliseres ofte og snakkes lite om. Mange kvinner blir fortalt at man må regne med litt komplikasjoner etter en graviditet og fødsel og at det ikke er så mye å gjøre med det.

«Det er på tide å si ifra!»
 

Jeg har grunnlagt MamaTummy Day for å fremheve disse plagene og for å løfte spørsmålet. Det er på tide å si ifra! Det er ikke greit å lekke urin, at man ser tarmenes bevegelser midt på magen under huden, eller at man kjenner at man ikke får til å stramme musklene være seg i underlivet eller magen som en følge av ødelagte muskler/sener. 

Mange kvinner kan bli hjulpet av lett trening/aktivering av magens muskler for å finne grunnstøtten i magen og ryggen, og senere trene mer selvstendig. Noen kan trenge litt mer hjelp for å finne riktig form ved å ta ultralyd, eller elektrisk stimulering for bekkenmusklene. En del trenger også operasjon for å knyte sammen muskler og sener så man kan bruke dem igjen. 

2017 er det fjerde året som vi den 25 april byr på kostnadsfrie foredrag, prøve-timer og konsultasjoner rundt omkring i landet. Gratis sjekk av magemuskler med Cert. Mammamagetränare, foredrag om hva som skjer med kjernemuskulaturen under svangerskap og fødsel. Du får også hjelp til å se om du har muskeldeling, hvordan du jobber med dine magemuskler og hva du kan gjøre for å bli bedre. Velkommen!

Les mer på mammamage.se/mamatummyday der du også finner MamaTummy Day-events i Norge!

Med vennlig hilsen
Katarina Woxnerud

mammatummyday25april.jpg