Kle barna i de riktige klærne for utendørsaktivitetene

At sommeren er tilbakelagt og høsten over oss betyr på ingen måte at det er slutt på utendørsaktivitetene. Det skal fortsatt legges ut på turer, lekes og holdes på, og det er klart dette krever riktige og gode barneklær. Barna fortjener virkelig å nyte den klare høstluften uten å fryse og bli kalde. 

Hvilken type klær barnet ditt behøver avhenger først og fremst av alder, bevegelighet og generelle aktivitetsnivå. Med barnets egen kropssvarme følger også fuktighet, og om denne ikke ventileres vekk blir barnets hud svett og fuktig, noe som til slutt vil kjøle ned kroppen. Så sørg for å velge klær som holder barnet ditt tørt!

trends_ytterklader_overall_barn_didriksons_2.jpg

Å kle barnet etter lag-på-lag-prinsippet gjør at kroppen holder seg tørr og varm. Det er ikke klærne i seg selv som gir varme, men den stillestående luften mellom kleslagene: 

  • Det innerste kleslaget holder kroppen tørr. Her kan du bruke superundertøy eller ullundertøy for å suge opp og ventilere vekk fuktighet. 
  • Mellomlaget holder kroppen varm. Her kan du for eksempel bruke fleece. En fleecegenser med glidelås kan regulere utslipp av overskuddsvarme og la barnet forbli varmt. 
  • Det ytre laget holder varmen inne, beskytter mot fuktighet og vind samt slipper ut overskuddsvarmen. For små barn er en parkdress å anbefale, og for de litt eldre og mer aktive barna vil det passe fint med termobukser og vindjakke.

trends_ytterklader_overall_barn_reima.jpg

Bomull bør du styre unna, siden den suger opp fuktigheten og dermed vil kjøle ned barnekroppen. Som en siste touch til antrekket kan du kjøpe en varmende lue, godt isolerende støver/boots med tilstrekkelig plass til foten samt vindtette votter med fleecefôr eller ullfôr.
Til slutt kan det kan være lurt å tenke på at yttertøyet bør være lett å få av og på, og at klærne er romslige nok. Sist men ikke minst er det også fint om klærne har reflekser - for sikkerhetens skyld ute i det stadig mørkere høstværet! :)