De 10 viktigste tingene å tenke på når du skal kjøpe barnevogn

Det er en veritabel jungel av barnevogner på markedet, og å velge den rette kan være ganske vanskelig, spesielt for nyslåtte forelde så klart. Hva skal man tenke på? Man vil jo ikke gjerne bli nødt til å kjøpe ny vogn etter bare noen trilleturer, eller hva?

Vi har et stort utvalg av barnevogner som alle er bra, men på forskjellige måter. Det finnes barnevogner av alle mulige slag, og de har alle sine tiltenkte bruksområder. Så hva skal dere se etter når dere skal kjøpe ny vogn? Det avhenger selvsagt av akkurat din families behov, men vi har allikevel satt opp en liste med 10 ting det alltid kan være bra å tenke på når man skal kjøpe barnevogn. Forhåpentligvis vil dette gjøre det forestående valget litt lettere

1. Tenk på at mange vogner er lette å kjøre når de er tomme. Derfor kan det være lurt å legge noe tungt i den når du prøvekjører,  for å kjenne hvor stabil den er da, og hvor lett den er å manøvrere. 

2. Stor eller liten vogn? Når dere velger barnevogn er det smart å ta målene på den så dere vet om den vil få plass i bilen, komme seg gjennom døren hjemme osv.

3. Trilleturer i skogen eller i byen? Tenk på hvilket underlag dere kommer til å bruke vognen på. Skal dere ha faste hjul med luft, eller svingbare og punkteringsfrie hjul uten luft, fjæring eller ikke? Slike ting kan være smarte å tenke på. Husk også at man kan velge mellom tre og fire hjul på mange barnevogner.

4. Om dere er to som kommer til å bruke barnevognen kan det være lurt å velge en modell med justerbart håndtak.

5. Skal barnet sitte framovervendt eller bakovervendt i vognen? Når barna er små er det naturlig at de ligger vendt mot forelderen, men når de blir større synes de ofte at det er morsomt å sitte framovervendt, naturlig nok, så de kan se ut på den nye verdenen! Vogner med kombiløsninger finnes også. 

6. Kjenn etter hvordan fjæringen er på vognen og avgjør om den passer ditt og barnets behov. Det kan også være fint å prøve bremsene, for sikkerhets skyld. 

7. Sittevogn eller liggevogn? Dere vil kanskje ha muligheten til begge deler i en og samme vogn? I så fall finnes det duokombivogner på markedet.

8. Sett opp en prioritetsliste. Hva er viktigst for dere – merke, pris, design, funksjonalitet, størrelse?

9. Sammelign forskjellige vogner. Sett opp en liste med alternativer og skriv opp fordeler og ulemper. 

10. Det er dere som skal trives med vognen. Om det føles bra, er det som regel bra. Stol på magefølelsen!​