Hjemme med sykt barn -igjen!

Det er høysesong for alle mulige sykdommer nå i februar og det finnes flere sykdommer som barnet må igjennom de første årene. Mange foreldre blir stresset og føler at de ikke gjør godt nok, både hjemme og på jobb. Februar måned er en intensiv måned hvor du nærmest kan regne med å være hjemme noen dager for omsorg av syke barn. Det rekker ikke lenge før den ene sykdommen er over, før den andre slår inn. Hva kan du gjøre for å forebygge og gjøre det lettere under denne perioden? Sjekk ut tipsene våre nedenfor!

illbaby.jpg

 

Tips & triks for sykdomsperioden

1. Vær forberedt

Nå for tiden er det mer uvanlig at barna holder seg friske under denne perioden enn at de blir syke. Forbered deg og legg en plan for hvordan du eller dere skal håndtere situasjonen når barna vel blir syke og må være hjemme.

2. Vær nøye med hygienen

  • Vaske hendene før mat og etter dobesøk. Har du et sykt barn hjemme så skal de bruke et eget håndkle.
  • Bruk kun engangs lommetørkler og kaste de så fort som mulig etter bruk
  • Host/nys i armkroken og forklar for barnet ditt hvorfor det er viktig å gjøre det på den måten. 
  • La barna være hjemme til de er helt friske, slik at de ikke smitter videre og kan bli smittet igjen.
  • Når barna er friske, vask suttekluter, leker og bamser som de har vært i nærheten av under sykdomsperioden.

 

illbaby-bear.jpg

3. Øk inntaket av vitamin D

På grunn av de mørke månedene under vinterhalvåret, er det mange som lider av brist på vitamin D. Vi anbefaler et kosttilskudd.

4. Del på å være hjemme

Vær hjemme annenhver dag eller gjør det på en måte som passer for dere. På noen steder  Hos enkelte arbeidsplasser er det bedre å være hjemme sammenhengende dager slik at de har mulighet til å benytte seg av en vikar, mens andre arbeidsplasser gjør det morsatt. Det viktigste er at du sammarbeider med partneren din.

5. Snakk med sjefen

Hva er best for min arbeidsplass? Gjør opp en plan som dere følger så slipper du møtes av en sint sjef.


6. Jobb halv dag eller bare noen timer

Del på å være hjemme under samme dag, ta som eksempel at du jobber fram til lunsj og din partner jobber etter lunsj. Dette er noe som kan avtales med jobben som en alternativ løsning som kan være til fordel for begge parter.

 

 

lekute.jpg

7. Oppmuntre til å være ute å leke

Både på barnehagen og hjemme. Den tørre lufta innendørs gir økt sjanse til å smitte og slimhinnene i nesen blir tørre og mer følsom for virusangrep. Derfor har barn større sjanse til å holde seg friske dersom de er ute å leker i den friske lufta. 

8. Slipp skyldfølelse og dålig samvittighet

Det viktigste å tenke på under sykdomsperioden er at du er hjemme med syke barn og at det til slutt handler om barnas beste. Det absolutt beste tipset er derfor å la det gå sin gang og gjøre det beste av situasjonen!

 

Kontakt oss

Tlf: 33 50 93 50
Man – fre kl. 10:00 – 17:00
Send mail til oss:
Klikk her for å komme til vårt kontaktskjema

 

Produktet er lagt i handlekurven
Produktene er lagt i varekurven