Barnesykler

Lær barnet å sykle på en tøff og morsom sykkel! Hos oss finner du både barnesykler med støttehjul og større sykler til junior. Velg blant sykler i utallige modeller og størrelser, fra 10 til 12, 14, 16, 18, 20, 22 og 24 tommer.
136 resultater.

Hvilken størrelse på sykkel til barn?

Som foreldre forstår vi gleden og spenningen som følger med å finne den perfekte sykkelen til barnet ditt. Når man ser på det brede utvalget av barnesykler, er det viktig å velge en som ikke bare er fin og robust, men også en i riktig størrelse. Riktig størrelse på barnesykkelen er avgjørende for barnas komfort og sikkerhet, og for at de skal få den optimale sykkelopplevelsen. En litt større størrelse som barna kan vokse inn i er ofte fristende, men passformen ved kjøp er viktigst. Sikkerhet og kontroll kan bli kompromittert hvis sykkelen er for stor eller for liten for barnet ditt, så velg alltid med omhu og ta utgangspunkt i barnets nåværende størrelse og kapasitet.

Barnets lengde

Sykkelens hjulstørrelse

85 - 100 cm           10 tommer
90 - 105 cm 12 tommer
95 - 110 cm 14 tommer
105 - 115 cm 16 tommer
110 - 125 cm 18 tommer 

 

For å få hjelp til å velge riktig sykkel i henhold til barnets alder og høyde, ta en titt på vår sykkelguide.

 

Når kan man lære barn å sykle?

Å sykle er et overgansritual for mange barn og legger grunnlaget for et helt liv med hyggelige sykkelopplevelser. Den beste tiden å begynne å lære barna å sykle, er når de viser interesse og er fysisk kapable til det, det vil si vanligvis mellom tre og seks år. Denne prosessen begynner ofte med en trehjulssykkel eller en balansesykkel, som lærer småbarna å styre og balansere før de tar steget til en ordentlig sykkel. Husk at hvert barn er unikt og at evnen kan variere, så vær tålmodig og oppmuntrende. Og selvfølgelig, ikke sikkerhetsutstyr som sykkelhjelmer og knebeskyttere.

 

Hvilken størrelse bør barnesykkelen ha?

Størrelsen på barnesykkelen er viktig. Når størrelsen på sykler oppgis, er det gjerne i tommer, og da er det hjulenes diameter det siktes til. Fra balansesykler til trehjulssykler og videre til den første ordentlige barnesykkelen, finnes det en tommestandard for alle. Generelt varierer hjulstørrelsene fra 12 tommer for de aller minste til 24 for de største barna. Å sikre at føttene når ned til bakken når man sitter på sykkelsetet, er det essensielle her, på den måten får barnet den nødvendige kontrollen når hen sykler.

 

Når kan man ta av støttehjulene på barnesykkelen?

Å fjerne støttehjulene fra en barnesykkel er en annen spennende milepæl. Støttehjul er ypperlige under læringsprosessen, men prøv å ikke bruke \ dem for lenge, ettersom de kan hindre balanseutviklingen. De fleste barn er klare til å prøve å sykle på to hjul i alderen fire til syv år. Lytt til barnet ditt og se om hen føler seg trygg på å tråkke, styre og stoppe - dette er tegn på at hen kan være klar til å si farvel til støttehjulene og omfavne hele sykkelopplevelsen.

Når det kommer til sykler, er Jollyroom en hjelpende hånd for barnefamilier som er klare til å begi seg ut på sine tohjulseventyr. Med kjente merker som Pinepeak, Impulse og Volare, dekker sykkelutvalget vårt for en rekke behov og opplevelser, fra de som søker sikkerheten til en trehjulssykkel, til de som er klare for en mer avansert barnesykkel.
Finn den perfekte sykkelen til barnet ditt i vårt brede utvalg, designet for å gjøre de første pedaltråkkene så morsomme og minneverdige som mulig. Kjør trygt og sikkert og nyt disse øyeblikkene sammen med dine små!