Gode redningsvester er en forutsetning for en trygg og hyggelig båttur for hele familien. Hos oss finner du et utvalg redningsvester i barnestørrelser som holder høy kvalitet og møter sikkerhetskravene. Kos dere på fisketuren!

Trygge båtturer med redningsvest
Når man er ute på vannet med båten, er det viktig å tenke på sikkerheten. I Norge er det dessuten påbudt å bruke redningsvest, eller egnet flyteutstyr, i alle fritidsbåter med en lengde under åtte meter. Av vester, finnes det i hovedsak tre ulike typer, med litt forskjellige egenskaper: redningsvester med krage, tradisjonelle flytevester og oppblåsbare flytevester.

Hovedforskjellen på en redningsvest og en flytevest, er at redningsvesten har krage, mens flytevesten er uten. Kragen utgjør også den største forskjellen på funksjonen til de to flyteplaggene. En redningsvest skal kunne snu er person over på ryggen i vannet, og sørge for en riktig flyteposisjon med tanke på kropps- og ansiktsvinkel. Kragen på redningsvesten holder hodet trygt over vannet, slik at du får puste, selv om du skulle være bevisstløs. En flytevest vil derimot holde deg flytende i loddrett posisjon, med alle luftveier over vannflaten. Det anbefales at barn som ikke kan svømme bruker redningsvest, i stedet for flytevest. Vesten må i tillegg sitte tett for å fungere optimalt, så det er derfor viktig å kjøpe en vest i riktig størrelse, som ikke er for stor.

Gode redningsvester på Jollyroom
Her på Jollyroom tar vi sikkerhet på største alvor, og vi har derfor et godt utvalg av redningsvester og flytevester til barn og baby, fra kjente og pålitelige merker, som Baltic og Fladen. I sortimentet vårt finner du både redningsvester med krage og tradisjonelle flytevester uten krage. Skal du på ferietur, og har liten plass til bagasje, har vi også oppblåsbare flytevester, som tar minimalt med plass.

Hos oss finner du også annet praktisk båt- og fiskeutstyr til båtturen. Vi har både fiskestenger, fiskesnøre og sluk, i tillegg til praktiske bokser og vesker til oppbevaring av fiskeutstyret. Vi har båter og båtmotorer, med både påhengsmotor og elmotor.