• Kjøpeguide

 •  

  Det var kanskje en tid da en barnevogn bare var en barnevogn. Slik er det ikke lenger. En ting er alle varemerkene som finnes på markedet, men en annen er alle modellene.

  Det første du bør gjøre når du skal kjøpe barnevogn er ganske enkelt å spørre deg selv hvordan du kommer til å bruke denne barnevognen. Skal du bare trille til og fra barnehagen og kanskje litt nede i byen, eller blir det skogsturer i tillegg? Jogging? Hva med sykling, reising og bilkjøring?

  Heldigvis tilbys det nå en rekke spennende vognmodeller til alle disse bruksområdene. Skal du i hovedsak bruke vognen til trilleturer på gateunderlag kan for eksempel en trille med fullt roterbare og punkteringsfrie hjul være tingen for deg. Dersom du ønsker en noe mer robust og stabil, men fremdeles hendig barnevogn, kan du vurdere en sportsvogn/sittevogn med faste luft- eller skumhjul.

  Brukstid er også noe det er naturlig å tenke på. Vil du ha en barnevogn du kan bruke helt fra barnet ditt er nyfødt og frem til hen er noen år gammel kan du for eksempel satse på en duovogn eller en kombivogn, som begge lar deg bytte fra liggedel til sittedel på sine spesifikke måter. Og har du søsken, ja så vil du naturligvis ha en søskenvogn. Disse er tilgjengelig i mange modeller, med forskjellige kombinasjonsmuligheter for setene. Mange av søskenvognene kan dessuten brukes med både sittedel og liggedel samtidig, om du har barn i ulike aldre.

  For den sporty forelderen er det også rikelig med valgmuligheter. Det finnes massevis av gode joggevogner på markedet, og ikke minst sykkelvogner. De sistnevnte er enkle å feste til sykkelen, og mange av dem har fine ekstrapakker man kan kjøpe i tillegg så man kan bruke dem som joggevogn, vanlig barnevogn og endog skivogn/pulk.

  Den smarte funksjonen «Travel System» har også blitt vanligere de siste årene. «Travel System» fungerer simpelthen ved at man klikker babybilstolen på barnevognsrammen ved hjelp av adaptere. Det er mange gode barnevognsmodeller som kan tilby denne løsningen, en del har også innebygde adaptere som standard. «Travel System» tilbys nå både blant singelvogner og søsken-/tvillingvogner, men vær obs på at barnevognsadapterne oftest kun er kompatible med spesifikke babybilstoler. Barnevogner med «Travel System» er et meget godt alternativ til den moderne forelderen – man slår alle fluene i en smekk, så å si, og får samtlige av barnefamiliens transportbehov dekket.

  Dere har med andre ord alle forutsetninger for å finne barnevognen som passer akkurat deres familie og dens behov, og også innad i de ulike kategoriene finner man en god variasjon hva gjelder funksjoner, materialer, hjultyper, antall hjul og selvsagt stil. Mange av barnevognene på markedet i dag er til og med designet slik at du selv kan modifisere dem med forskjellige deler, tekstiler, farger og mønstre – så du får en helt unik barnevogn som speiler nettopp din personlighet.

  Lykke til!

   

  tillbaka.jpg