•  

    Guide

    Barnevogner

    Velkommen, foreldre! I vår barnevognguide kan du finne informasjon som kan være nyttig i jakten på en ny barnevogn som passer din familie, for eksempel hvilke modeller som finnes, hva som kjennetegner dem og hvilke bruksområder de har.

     

  • Barnvagnsguiden-Duovagnar.jpg
  • Duovogn

    En duovogn er en barnevogn med separat sittedel og liggedel. Du kan bruke duovognen helt fra barnet ditt er en liten baby og fram til det blir større og vil sitte oppreist for å se på omgivelsene.

    + Lang brukstid. 
    + Det finnes forskjellige typer sittedeler – vanlig og ergonomisk. 
    + Romslig liggedel.
    + Mange modeller er kompatible med babybilstol.

    Les mer om duovogner:

    Duovognen er en modell med separat sitte- og liggedel. Den har dermed samme bruksområde og grunnleggende fordel som kombivognen, nemlig at du kan bruke den helt fra barnet ditt er nyfødt og barnevognstiden ut, noe som betyr penger spart for familien.

    Duovognen er imidlertid noe annerledes hva gjelder de spesifikke funksjonene. Her plasserer du ikke en liggebag i sittedelen, men bytter ut delene helt og holdent. Det kreves med andre ord et visst monn av montering når du har en duovogn. Når det er sagt, er det ikke snakk om noen avanserte grep her – det er som regel bare å klikke på og av de ulike delene.

    Liggedelen på en duovogn er litt større enn en vanlig mykbag, ettersom den ikke er nødt til å passe inn i en sittedel. Den er også stabil og lun for det lille barnet. Derimot er den ikke like enkel å bære med seg som en mykbag.

    Sittedelen på en duovogn er ofte vendbar, slik at du kan velge om barnet ditt skal sitte vendt framover eller bakover. Forskjellige modeller av duovogner har forskjellige sittedeler - det finnes typen som kallens vanlig/klassisk, og den som kalles for ergonomisk sittedel. På en vanlig sittedel kan man justere vinkelen på seteryggen, og ofte kan man legge den helt ned, slik at barnet kan ligge. En ergonomisk sittedel kan man også justere, men ettersom den ergonomiske liggedelen er skålformet, blir ikke liggestillingen like flat. Den ergonomiske liggedelen er formet etter barnets kropp, slik at baken havner lavere enn overkropp og bein.

    I tillegg er det er også vanlig at duovogner kan brukes med babybilstol. Denne løsningen refererer man gjerne til som «Travel System». Du kjøper altså en babybilstol i tillegg til liggedel og sittedel, og du klikker den enkelt på vognen med adaptere som enten inngår i kjøpet eller selges separat. Dette kan være en praktisk løsning for famiilien. Man slipper f.eks. å vekke det sovende barnet når bilturen er over – det er bare å løsne babybilstolen og bære den over til barnevognen. Husk bare å sjekke at babybilstolen og barnevognen er kompatible med hverandre.

    Med en duovogn kan du med andre ord slå flere fluer i en smekk og faktisk få en barnevogn som dekker alle familiens behov i sammenhengen, og da gjennom hele barnevognsperioden. I denne vognkategorien finner man for øvrig også mange stilige og fantasirike designs, fine tekstiler, farger og tilbehør, slik at du kan sette sammen en vogn som passer nettopp deg.

  • Barnvagnsguiden-Sittvagnar.jpg
  • Sportsvogn

    En praktisk barnevognsmodell som brukes fra barnet kan sitte oppreist. Sportsvognen er selve grunnvognen, og kan i mange tilfeller gjøres om til en duovogn om du kombinerer den med en separat liggedel, eller til en kombivoogn, om du bruker en myk- eller hardbag.

    + Mer solid og robust enn trillen.
    + Brukes fra barnet kan sitte oppreist, men kan ofte brukes med liggedel/bærebag til helt små barn.
    + Fungerer godt i både gatemiljø og røffere terreng.
    + Lett å folde sammen, lagre og frakte.

    Les mer om sportsvogner:

    En sportsvogn er en fin barnevognsmodell om du har et litt større barn som kan sitte oppreist. Man kan imidlertid kjøpe til en liggedel/bærebag til de fleste sportsvogner, og dette gjør vognen egnet også til mindre barn, som ikke kan sitte ennå.  Sportsvognen er selve grunnvognen, men kan altså gjøres om til kombi- eller duovogn, om man kjøper til ekstra liggedel eller myk-/hardbag.

    Sportsvognmodellene kan se litt forskjellige ut. Det finnes f.eks. to typer sittedeler. Noen modeller av sportsvognen har en klassisk/vanlig sittedel, mens andre har ergonomisk sittedel. Den ergonomiske sittedelen er formstøpt, så når man justerer vinkelen, gjøres det med hele setet, ikke bare seteryggen. I liggestilling er den ergonomiske sittedelen formet etter barnets kropp, slik at baken havner lavere enn overkroppen og beina. På den vanlige sittedelen, justerer man derimot seteryggen og fotstøtten separat.  Til forskjell fra den ergonomiske sittedelen, kan den vanlige få en helt flat liggestilling. Uansett variant, kan man i mange tilfeller vende sittedelen, slik at barnet kan sitte vendt både framover og bakover.  

    I tilleg til to typer sittedeler, finnes det tre typer håndtak. Teleskophåndtaket og kneleddshåndtaket er begge justerbare på sitt vis, mens det faste håndtaket ikke er justerbart. Et teleskophåndtak kan justeres ut og inn for å justere lengden, mens kneleddshåndtaket vris opp og ned for justere høyden.

    Til slutt finnes det en del ulike hjultyper til sportsvognen. En sportsvogn kan ha både tre og fire hjul, faste eller roterbare framhjul og faste bakhjul. Det som kalles lufthjul er det klassiske gummidekket med luftslange i, akkurat som et sykkelhjul. Disse hjulene har best demping, og gir godt grep på snøføre. Men de kan punktere, og de må pumpes med jevne mellomrom. En annen variant er det skumfylte gummihjulet. Disse  hjulene er ikke helt ulike lufthulene, men er altså fylt med skum i stedet.  Dette gjør dem punkteringsfrie, men til gjengjeld gir de ikke like god demping i litt mer ulendt terreng. EVA-hjul er lette og punkteringsfrie hjul i plast. Ulempen med disse er at de slites fortere, og at det lett blir sittende fast grus i dem. PU-hjulet, på sin side, er laget av noe mer slitesterk plast, er lette og en anelse mykere enn EVA-hjulet, og får dessuten ikke grus i seg.

    Noen sportsvogner kan brukes sammen med babybilstol. Dette gjøres mulig med adaptere, som enten inngår eller kan kjøpes separat. Da er det bare å ta av sittedelen og klikke på babybilstolen, og vice versa. Denne løsningen kaller man ofte et "Travel System".

    Sportsvognen er altså en praktisk hverdagsvogn, som du enkelt får med deg i kollektivtrafikken, og som går helt fint å pakke med seg i bagasjerommet på bilen. Modellen er selve grunnvognen, som i utgangspunktet er egnet for barn som kan sitte oppreist selv, men den kan også tilpasses mindre barn ved hjelp av separate tilleggsdeler.  

  • Barnvagnsguiden-Sulkys.jpg
  • Trille

    En nett og hendig barnevognmodell. En trille veier lite, er enkel å klappe sammen og krever lite lagringsplass. Vognen passer ekstra godt i trange bymiljøer, på reisefot eller som en ekstravogn i bilen, ettersom den tar veldig liten plass i bagasjerommet.

    + Liten vogn.
    + Lav egenvekt.
    + Lett å folde sammen.
    + Ypperlig i trange bymiljø og på reisefot.

    Les mer om triller:

    Trillen er den minste, letteste og mest spartanske av barnevognsmodellene. Dette er en sittevogn for de litt større barna som sitter oppreist selv.  Modellen er perfekt for familien som vil ha en praktisk vogn som blir liten og kompakt når den klappes sammen. Perfekt til ferien og i kollektivtrafikken. 

    En trille har små, punkteringsfrie hjul i solid gummi eller plast, og som oftest er de fullt roterbare (med lås) for at vognen skal være ekstra lett å manøvrere i trange bymiljøer, på trikken, og så videre. Denne hjultypen kaller man gjerne «swivelhjul».

    Dette gjør naturligvis trillen meget godt egnet som reisevogn – det er bare å klappe den sammen og ta den med i bilen. Visse trillemodeller er til og med så små at man kan ha dem med seg som håndbagasje på fly. Det er dog å anbefale at man undersøker dette med flyselskapet på forhånd.

    Innad i trillekategorien finner man den klassiske trillen, søskentrillen og paraplytrillen.

    Søskentrillen er som navnet tilsier en søskenvogn, men da altså en med samme bruksområde og spesifikasjoner som de øvrige trillene: enkle, ikke veldig robuste byvogner/reisevogner det kan være greit å ha med seg når de to små blir trette i beina.

    Paraplytrillen er en ekstra liten og ekstra lett trille. Disse barnevognene har spinkle rammer og er ikke av den mest stabile typen, men til gjengjeld blir de ekstra kompakte og små når de legges sammen, og kan da uten større problemer bæres i hånden – som en paraply.

    Ettersom trillen er så enkel og kompakt, har den som regel ikke like mange justeringsmuligheter som med f.eks. en sporsvogn.  Litt avhengig av modell, går det imildertid ofte an å legge seteryggen bakover, slik at barnet kan ta seg en blund. Mange modeller har også fotstøtte, og noen har justerbart håndtak.  Når det gjelder utseende, tekstiler, mønster og farger, er det mye å velge mellom i trille-kategorien.

     

  • Barnvagnsguiden-Syskonvagnar.jpg
  • Søskenvogn

    For familier med tvillinger eller søsken i nær alder. Søskenvognene kan ha ulike designs, med varierende type seteplassering og kombinasjonsmuligheter. Visse modeller kan også brukes med både sittedel og liggedel.

    + Plass til to barn.
    + Mange modeller er kompatible med babybilstol.
    + Rikt utvalg av modeller.

    Les mer om søskenvogner:

    Søskenvognens funksjon er åpenbar: å frakte søsken/to barn. Likevel er det mange forskjellige varianter, funksjoner og løsninger å velge mellom i søskenvogn-kategorien.

    En søskenvogn kan være nett og liten, med små , punkteringsfrie og roterbare hjul som en trille, bare med plass til et ekstra barn. Eller så kan den tvert om ha store lufthjul og en mer robust og stabil design, som til og med gjør den egnet som løpevogn.

    Søskenvogsortimentet tilbyr også flere varianter når det gjelder seteplassering.

    Noen søskenvogner har en standardløsning med to seter ved siden av hverandre, mens andre er slik at barna sitter etter hverandre, den ene over og den andre under. De fleste moderne søskenvogner har også indivudelt justerbare seterygger, og mange modeller har vendbare seter, slik at barna kan sitte både mot og med kjøreretningen.   

    I tillegg har vi søskenvogner som kan brukes med både sittedel og liggedel samtidig, noe som er ypperlig for den som har barn i litt forskjellig alder. En søskenvogn er med andre ord ikke begrenset til kun å være en tvillingvogn.

    Mange modeller kan også brukes med babybilstol. Denne løsningen refererer man gjerne til som «Travel System», noe som ganske enkelt betyr at du kan ta av og klikke på ulike deler på vognen ved hjelp av spesielle adapter som enten inngår i kjøpet eller selges som tilbehør. Dette kan være veldig praktisk om du vil bære et sovende barn fra bilen og til barnevognen eller vice versa – det er bare løsne babybilstolen og bære den med seg.

    En søskenvogn er ganske enkelt en vogntype man finner igjen i også de andre barnevognskategoriene, bare med den fordelen at den kan brukes til to barn. Mange modeller kan også brukes til ett barn, før man kan komplettere med en separat sitte- eller liggedel for å kunne bruke den til to barn.  

    Søskenvogn-kategorien tilbyr mange stilige modeller, forskjellige kalesjer, tekstiler, mønstre og farger. 

  • Barnvagnsguiden-Aktivitetsvagnar.jpg
  • Multibarnevogn

    I sportskategorien finner vi løpevogner og sykkelvogner. Dette er fullgode hverdagsvogner, bare med ekstrafunksjoner som gjør dem egnet til sporty aktiviteter sammen med barna.

    + Robust vogn som ruller godt i terreng.
    + Med tillegg kan de fleste multibarnevogner fungere som sykkel- og skivogn.
    + Fungerer også som hverdagsvogn.

    Les mer om multibarnevogner:

    Med barn berikes foreldrenes liv, derom er det ingen tvil. Samtidig er det selvfølgelig andre ting som gjerne blir lidende, for eksempel trening.  Med jobb, henting på barnehage, matlaging og lek, er det ikke så lett å opprettholde en treningsrutine.

    Om du kjenner deg igjen i dette, kan en løpevogn være løsningen for deg. En løpevogn er en robust barnevogstype som samtidig har en sporty design som gjør den lett å håndtere. Løpevognene er trehjulsmodeller med ypperlig demping for manøvreringens skyld, og hjulene er store for at de skal rulle godt, og selvsagt fylte med luft, slik at ferden skal bli myk for den lille passasjeren.

    Mange av løpevognene har swivelhjul foran, altså et hjul som roterer 360 grader, slik at du slipper å tilte vognen for å svinge. Hjulet er også utstyrt med fikseringslås, om du vil ha litt mer stablitet. Når du jogger, bør du alltid ha framhjulet låst i posisjon.

    Løpevogner  er tilgjengelige både som singelvogn og søskenvogn, og de er også utmerkede som hverdagsvogn. Men de er ikke like hendige som for eksempel en trille eller en sports-/sittevogn.

    Vil man ha enda litt flere treningsmuligheter med barnevognen sin, kan man satse på en sykkelvogn/multivogn. I denne kategorien finner man meget gode og allsidige barnevogner. Sykkel-/multivognene er å få tak i både som singel- og søskenvogn. De har også ofte tilleggspakker, som gjør at du kan bruke dem som vanlig hverdagsvogn, løpevogn og til og med skivogn/pulk.

    Multivognene er veldig fine som vanlig sittevogn i åpne miljøer, men på på buss, trikk og tog er de naturlig nok en del mer besværlige, i og med størrelsen. Flere og flere modeller i denne vognkategorien har justerbar seterygg, men som regel er setet fast, uten justerbar rygg. Sykkel- /multivogner og løpevogner er dermed ikke alltid egnet for de aller minste barna.

    Både løpevognene og sykkel-/multivognene kan legges sammen og fraktes i bilen. Men størrelsen kommer man ikke utenom. Spesielt sykkel-/multivognen krever en bil med et romslig bagasjerom.

  • Bilstolsguide-Öppetköp.png

    Føl deg trygg med

    365 dagers åpent kjøp
     

  • Ikke glem tilbehøret!

    Hos oss finner du massevis av gode barnevognstilbehør, som hjelper deg med å bruke barnevognen til sitt fulle potensial. Bla rundt blant stellevesker, vognposer, ståbrett, sitteputer, regntrekk og mye mer!

  • Vedlikehold barnevognen din

    Barnevogner utsettes for slitasje og skader uansett hvor forsiktig du er. For å opprettholde kvaliteten på vognen så lenge som mulig, kan det imidlertid være nyttig å kjenne til disse tre raske tipsene:

    ⭐ Vask og tørk vognen regelmessig.
    ⭐ Smør hjulaksler og andre bevegelige deler.
    ⭐ Skift slanger i lufthjul.

  • Ekstra veiledning
    i Club Jollyroom

    Bli med i kundeklubben vår, Club Jollyroom, og del kunnskap med hverandre. Her kan du stille spørsmål om produkter og samtidig hjelpe andre ved å dele dine egne erfaringer. Våre produkteksperter streifer rundt i klubben og er der for deg når du trenger ytterligere veiledning.

    Ikke glem at du alltid kan kontakte vår kundeservice dersom du trenger ekspertråd!

    Utforsk vårt community her